Monday, 17 February 2014

Hea lihtne lasanje


Paljuded retseptides on kirjas, et lasanje jaoks on vaja teha mitu erinevat kastet jne. Arvan, et saab ülimaitsva lasanje teha ka lihtsamini. Vaja läheb: lasanjeplaate (kogus oleneb sellest kui suur on nõu, mille sisse teha),  400 g hakkliha (4 portsjoni jaoks), jahu, piima, sibulat, tomatipüreed.

Kaste: 
  1. Prae pannil natuke sibulat ja lisa hakkliha
  2. Kui hakkliha on valmis, siis raputa peale jahu (oleneb kui paksu kastet soovid).
  3. Kui jahu on pruunistatud (kogu aeg segades), tuleb lisada pannile keevat vett ja piima (ära unusta kastet maitsestada!)
Edasi:
  1. Laota anuma põhjale lasanjeplaate
  2. Pane plaatide peale hakklihakastet
  3. Pane kiht tomatipüreed
  4. Uus kiht lasanjeplaate, siis hakkliha ja tomatipüree 
  5. Kihtide arv sõltub jällegi anuma suurusest, kuid kõige peale läheb juust.
  6. Ja ahju u 180 kraadi juurde (u 20 min ja siis aeg-ajalt katsuda noaga, kas plaadid on piisavalt pehmed)
Kasutades tavalist riivitud juustu, sulab see sinna peale ilusti ära. Seekord (pildil) tegin riivitud Gouda juustuga. Juust jäi krõbe aga huvitav.


No comments:

Post a Comment